Frokostseminar 20. november

Gårsdagens frokostseminar viste at det er stor interesse for å vite mer om offentlige anbud blant næringsdrivende på Nesodden. 

35 personer deltok på frokostseminaret om offentlige anbud som ble arrangert i regi av Nesodden Næringsråd og Nesodden kommune tirsdag 20.november. Kommentarene i etterkant bekrefter at temaet traff blink og at det er behov for mer informasjon rundt hvordan anbudsprosessen foregår og hva som skal til både fra bedriftens og kommunens side for å øke andelen lokale tilbydere.

Det var bred enighet om at det er i alles interesse at flere lokale bedrifter er med i anbudskonkurranser, og at seminaret var et viktig bidrag inn i den forbindelse.

Arnhild Dordi Gjønnes fra NHO ga en nyttig gjennomgang av regelverket for offentlige anskaffelser. Hun kom med gode tips til tilbydere og med flere oppfordringer til kommunen, blant annet om å finne en felles plass hvor alle anbud under terskelverdien på 1,3 millioner kroner legges ut. Hennes presentasjon finner du her (Powerpoint – lastes ned)

Fra kommunens side orienterte Eva-Kristin Danielsen og Tanya Omtvedt Aslakrud om hvordan kommunen arbeider med å forbedre sine arbeidsprosesser knyttet til innkjøp. Tanya er innkjøpskontakt i Nesodden kommune og leder en arbeidsgruppe som arbeider med å kartlegge situasjonen og beskrive tiltak som skal sikre en god praksis knyttet til innkjøp. Arbeidsgruppen vil gjerne ha innspill fra lokale bedrifter om hvordan kommunen kan forbedre seg som innkjøper. Har du tips til forbedring, ønsker eller erfaringer du vil dele kan du sende e-post til tanya.aslakrud@nesodden.kommune.no

Vi følger gjerne opp med flere seminarer om dette og andre tema som næringslivet etterspør. Send forslag til post@nesoddenvekst.no så tar vi det med i det videre arbeidet.

PS: Har du husket å registrere deg i Bransjeregisteret?

Bransjeregisteret gjør det enkelt for andre å finne frem til bedriften din og tjenestene du tilbyr.

Registrer deg i Bransjeregisteret i dag!